PVC

PVC een afkorting 'Polyvinylchloride' is de laatste jaren erg opkomend en begint langzamerhand het laminaat in te halen. Logisch vinden wij want het heeft veel meer voordelen ten opzichte van laminaat.

PVC is uitermate geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling. Doordat PVC vloeren vaak erg dun zijn, is de warmte weerstand lager dan bij de meeste andere vloeren. De vloer geeft warmte beter door. Dit leidt tot relatief lagere stookkosten. Ook is het onderhoudsarm en kan er bij een grote beschadiging een deel makkelijk vervangen worden wat bij laminaat minder makkelijk gaat. Vochtig afnemen is ook geen probleem, u kunt de vloer gewoon licht vochtig afnemen.

Slijtvast;

De PVC vloeren hebben een stevige PU toplaag en is hierdoor erg slijtvast. Hierdoor worden PVC vloeren vaak gebruikt in intensief belopen ruimtes als kantoorpanden, restaurants, ziekenhuizen etc.

Laag loopgeluid;

Bij de PVC vloer hoor je geen klank zoals bij het lopen op een houten of laminaatvloer. Het materiaal zelf is geluiddempend.

Voelt warm aan;

De PVC vloeren, in tegenstelling tot laminaat, voelen warm aan in de winter, ook zonder vloerverwarming. U krijgt dus geen koude voeten op een PVC vloer.

Egaliseren;

Bij het plaatsten van het PVC is het bijna altijd nodig om uw zandcementdekvloer of anhydrietvloer te egaliseren omdat bij het plaatsen van PVC de vloer vlak moet zijn zonder oneffenheden om doortekening en hoogteverschillen in je materiaal te voorkomen

Showroom

in onze showroom kunnen wij u diverse mogelijkheden tonen. U bent van harte welkom.